Over Ella

Hallo daar, ik ben Ella Veldman. Ik werk als trainingsacteur en ben vooral een speelse vrouw met een voorliefde voor wat de mens beweegt. En daarin beweeg ik mee.

In mijn vak als trainingsacteur komen al mijn talenten en interesses samen: persoonlijke ontwikkeling, anderen helpen te groeien, toneelspelen en improvisatie. Ik train professionals, studenten en particulieren om zich verbaal en non-verbaal helder en moedig uit te drukken. Het maakt communiceren eenvoudiger en effectiever voor ze.

Wie ben ik?

In 1959 werd ik geboren in ’t Veld, een dorpje in de kop van Noord-Holland. Als oudste van een boerengezin met zeven kinderen, leerde ik al op jonge leeftijd te observeren en te bemiddelen. Ik bouwde een fascinatie op voor de verschillende karakters, emoties en het gedrag van mensen. Ook voor dat van mezelf. Vragen zoals ‘wie ben ik’ en ‘waarom ben ik hier’ vormen een rode draad door mijn leven.

Mijn eigen leerproces

In mijn eigen manege werkte ik twintig jaar intensief met kinderen, jong volwassenen en paarden. Daar kon ik de relatie tussen karakter, emoties en gedrag nog verder onderzoeken. In die tijd deed ik aan amateurtoneel. Via via kwam ik bij het beroepstheater terecht. Acteren ervoer ik als een ontdekkingsreis in mezelf. Met behulp van theatrale expressievormen bracht ik datgene wat zich binnenin mij afspeelde, naar buiten. Voor inzicht en uitzicht.

Oefenmateriaal

De stap van actrice naar trainingsactrice was voor mij een logisch vervolg. Als ‘oefenmateriaal’ tijdens trainingen zet ik mijn talenten in om anderen te helpen bij uitdagingen binnen hun vakgebied. Door mijn sterk ontwikkelde intuïtie voel ik snel en goed aan wat er onder de oppervlakte speelt bij mijn ‘tegenspeler’. Ik doorzie behoeftes en valkuilen waar de ander zich vaak niet van bewust is. Tijdens het rollenspel maak ik dit inzichtelijk waardoor oplossingen voor lastige situaties zich bijna als vanzelf voor de deelnemer aandienen.

Kom in contact met Ella

FAQ

Veelgestelde vragen

Over Ella

Wat onderscheidt jou van andere trainingsacteurs?

Mijn levenservaring geeft meerwaarde. Ik heb veel verschillende banen gehad en me al tijd bezig gehouden met het verhaal achter de mens. Kijk altijd nét een stukje verder en handel intuïtief. In mijn werk met paarden en kinderen, als actrice en als coach. In mijn persoonlijke leven heb ik veel verlies ervaren. Ook dat geeft verdieping aan mijn manier van trainingsacteren. Ik ben als een levende spiegel voor de deelnemer en help hen het ‘moedige’ gesprek aan te gaan.

Wat zijn jouw specialismen als trainingsactrice?

Gesprekstechnieken, moedig leidinggeven, verzuimmanagement, assessments, beoordelingsgesprekken, functioneringsgesprekken, training in weerbaarheid, talentherkenning, 360 graden feedback gesprekken. 

Wat zijn jouw kwaliteiten als trainingsactrice?

Mijn kracht zit in mijn sterk ontwikkelde intuïtie, open en eerlijke wijze van communiceren, analystisch en kritisch denken en humor. Mijn oordelen stel ik uit waardoor ik gemakkelijk aansluiting vind bij de ander. Zo creëer ik een veilige omgeving waarin deelnemers zichzelf durven open te stellen.

Door de ander te spiegelen vanuit geloofwaardige personages help ik hen om de kern binnen het gesprek te raken. In een veilige oefensituatie ervaren deelnemers snel wat qua communicatie en gedrag niet of juist wat wel werkt.

Ik zorg voor een sfeer waarin bewustwording en ervarend leren hand in hand gaan. Nieuw gedrag ligt binnen handbereik en behoeft alleen wat ondersteunende oefening. Om optimaal aan te sluiten op de doelen van de trainer en deelnemers, maken we van tevoren duidelijke afspraken.

 

Naast trainingsacteur werk je ook als coach en trainer?

Door het trainingsacteren ben ik mezelf verder gaan bekwamen op het gebied van coaching en training. Ik volgde de opleiding Enneagram Integratie Kunde (EIK) en diverse trainersopleidingen. Aangevuld met kinesiologie, chakra-balancing, emotionele psychologie, yoga, meditatietechnieken en visualisaties geeft dit mij een rijk gevulde gereedschapskist waaruit ik als trainingsacteur kan putten.

Waarom heb je gekozen voor trainingsactrice in plaats van actrice?

Ik wil graag weten wat mensen drijft, waarom ze doen wat ze doen en welke invloed dat op hen en de omgeving heeft. Als actrice sta jij meestal in het middelpunt van de belangstelling en aandacht. Als trainingsactrice sta je in dienst van de ander en kun je een belangrijk verschil maken. Het combineert acteren en coachen, rollenspelen en trainen, spelen en leren. Die combinatie past goed bij wie ik ben.

Een afspraak plannen?